2016. sze 23.

Hajmeresztő fogások - Sült tarantula

írta: Travelbooggie.hu
Hajmeresztő fogások - Sült tarantula

Az ember mindenevő...- de lehet, hogy mégsem? Nincs a földön olyan élőlény, mint az ember, akinek a táplálékforrása szinte végtelen. Az emberfia pedig válogatás nélkül eszik - mindent - amit elér, nem számít mélység a magasság, de a veszély sem. Michael Pollan könyvet is írt erről, „A mindenevő dilemmája” címmel.

Kukacos sajt, Lágy kacsamagzat, Rántott tehéntőgy, Agyas-szendvics és még számtalan borzalom, melynek gondolatától is kirázza a magyar embert a hideg.

A világ telis-tele van furcsa és az európai ember számára gusztustalan és gyomorforgató helyi ínyencségekkel. Ezúttal Kambodzsába kalauzolunk benneteket, ahol egy igazi gyöngyszembe futottunk bele. Ez pedig a Sült tarantula.

tarantula.jpgForrás: cnn.com

Akinek pókiszonya van, azoknak ez az ínyencség a legszörnyűbb rémálmaik közé tartozik. Kambodzsában igen népszerűek a nyolclábú óriás szörnyecskék. Egyesek úgy vélik, hogy a rendszerváltás idején (1975-1979), az élelmiszerhiánynak köszönhetően kezdték el enni a helyiek az ízeltlábúakat.

Skoun kisvárosában - a helyiek csak Pókvárosnak hívják - tarantulák tenyésztésére és sütésére szakosodtak.
Számtalan izgalmas recepttel rendelkeznek, de a turisták nagy kedvence a fokhagymás-gyömbére-szójaszószos verzió.

tarantula1.jpgForrás: nickspics.net

Egészségügyi előnyei is vannak a tarantula fogyasztásának, mégpedig rendkívül jó fehérje forrás. A helyi hölgyek úgy vélik, hogy a tarantula fogyasztása teszi széppé a nőket, illetve ha a pók első lábát fogyasztjuk el, akkor szép fényes és hosszú hajkoronánk lesz. Ezen kívül rendkívül jó gyógyászati tulajdonságokkal bír; a gyerekeknél a légzőszervi problémákat, míg a felnőtteknél a hátfájdalmat enyhíti.

 

talaltam_egy_pokot.jpg


Játssz és nyerj wellness hétvégét! >>>

Szólj hozzá