2016. okt 12.

Az egri borok völgye

írta: Travelbooggie.hu
Az egri borok völgye

Eger izgalmakban és programokban gazdag kalandozásokat kínál évszaktól függetlenül.
Barangolhatsz a belvárosban, kulturális események sokasága közül válogathatsz, hosszú sétákat tehetsz a belvárosban, élvezheted a fürdők gyógyító erejét. Egyet azonban jegyezz meg, minden út a Szépasszony-völgybe vezet - ha Te nem így teszel, akkor óriási hibát követsz el.

szepasszonyvolgy.jpg

A mai Szépasszony-völgyi pincesorok, mintegy emberöltő óta Eger legismertebb részét képezi. Borospincéi az utóbbi néhány évtizedben idegenforgalmi jelentősége révén országos hírre tett szert.

Jó szívvel ajánlják a völgybe érkezők figyelmébe a minősítő táblarendszerrel ellátott pincéket, ahol a bor minőségét a Hegyközség garantálja.  A garancia biztosítéka, hogy a hegyközségi tag a szőlő származását igazolni tudja, borai az OBI által bevizsgáltak.
A szépasszony-völgyi pincékben kóstolható borok:

  • Egri Bikavér
  • Egri Cabernet Sauvignon
  • Egri Chardonnay
  • Egri Kékfrankos
  • Egri Leányka
  • Egri Muskotály
  • Egri Olaszrizling

Programok a Szépasszony-völgyben

A Szépasszony-völgy néhány pincéje télen is várja látogatóit! Látogasson el hozzájuk, ahol a boros pincék mindig szívesen látják egy pohár finom borra, ahol muzsikaszó mellett beszélgethet barátaival, családjával. Szabadtéri programok, borkóstolás, finom ételek, hangulatos esték várják a szórakozni vágyó vendégeket.

A völgyben lehetőség van szabadtéri bográcsolásra, nyársalásra is. A jó időben számítani lehet kirakodó vásárra, ahol emléktárgyakat vásárolhatnak az érdeklődők.

Foglald le családbarát szállásod a Hotel Eger&Park**** wellness szállodába!

Fotó: Szepasszonyvolgy.info

Forrás: Szepasszonyvolgy.info

Szólj hozzá

kirándulás hétvégi program Eger Bor utaznijó Szépasszony Völgy eztlátnodkell