2017. feb 10.

Bakancslistás helyek Magyarországon - 2017

írta: Travelbooggie.hu
Bakancslistás helyek Magyarországon - 2017

Ezer csoda vár rád Magyarországon is; cikkünkből megtudhatod, mik a bakancslistás, kihagyhatatlan helyek Itthon!

bl0.jpg

Bakancslistát mindenki ír legalább egyszer életében – ha papíron nem is, fejben biztosan. Hiszen folyamatosan adódnak hozzá újabb és újabb dolgok amikre vágyunk, amikben egyetlen közös pont biztosan van: mind különlegesek számunkra valamiért.
Most mi is készítettünk 2016-ra egy bakancslistát; Azokról a helyekről amiket mindenképp érdemes meglátogatnod Magyarországon, mert egytől egyig különlegesek, mesébe illőek!

Megyer-hegyi tengerszem

Bánya működött itt a az ezernégyszázas években, majd a bányaudvart feltöltötte az esővíz. A szikla-szigetek néhol 70 méter magasba nyúlnak a vízszint fölé, bámulatos látványt nyújtva ezzel a Sárospatak közelében járóknak.

 

bl1.JPG
Fotó: frater-thomas.blogspot.com

Nádasdy-kastély

A mesébe illő kastélyt Nádasdy Ferenc építette örök, de fiatalon elhunyt szerelmének, Zichy Ilonának. A varázslatos szépségű romantikus kastélyt a szerelmes férfi úgy rendezte be, mintha kedvese még mindig élne. Minden szempontból különleges, hiszen nincs is másik Tudor-stílusú fennmaradt kastély hazánkban!

 

bl2.jpg
Fotó: kastélyegyesület.hu

Tapolcai tavas barlang

Páratlan szépség itthon a csónakkal bejárható barlang rendszer. A járatokat melegvíz formálta, mi pedig 300 méter hosszan gyönyörködhetünk bennük. A város különlegessége a barlangfürdő is, ahol valódi barlang járatokban fürödhetünk, egyszerre használva ki a természet csodáját, és az élményfürdők pihentető különlegességeit.

 

bl3.jpg
Fotó: tavasbarlang.hu

Szomolyai kaptárkövek

Bükkalja riolittufa területén 73 kaptárkő 471 fülkével magasodik a felszínből, magán hordozva a régmúlt idők emberének kéznyomát. Az ún. bálvány- vagy köpüskövek kúp alakú kőtornyocskák, melyekbe sok-sok évvel ezelőtt dolgos kezek faragtak fülkéket. Vakablakosköveknek is nevezik, és talán ez legtalálóbb lenevezés, valóban mintha mesebeli manók várai lennének, örökre titkot rejtő ablakokkal.

 

bl4.JPG
Fotó: bnpi.hu

Fátyol vízesés

A Szalajka völgy a természet egyik legszebben becsomagolt ajándéka. Karsztforrásokból eredő patakokból lerakódó mésztufa építgeti a lépcsőt maga alatt, miközben zuborog rajta fátyolosan a kristály tiszta víz. A Bükk hegység csodáit nézve pedig a Fátyol vízesés csak a jéghegy csúcsa, a Hámori-tó, a Sziklaforrás, az Ősember barlangja mind-mind feledhetetlen élményt nyújtó, mindenképpen bakancslistás helyek.

 

bl5.jpg
Fotó: bukkpanzio.hu

Bokod

Filmbe illő a kis község tava – a rajta épült színes házikók, a rusztikus stégek valami egészen messzi helyet idéznek. A bokodi tavat 1960 körül alakították, az Orszlányi Erőmű hűtése volt az eredeti funkciója. Ma már horgásztóként is használják, a hulladékhőnek hála pedig sosem fagy be, így télen is ideális célpont az utazgatáshoz!

 

bl6.JPG
Fotó: divebuddy.com

A lista még nem ért véget, inkább csak most kezdődött, hiszen Magyarország bővelkedik a természeti, és az ember alkotta csodákban egyaránt. Reméljük kedvet kaptál a Bakancslistád bővítéséhez, talán már szerepelt is rajta néhány úti cél az itteniek közül. Ha még több, valóban különleges helyet szeretnél meglátogatni, akkor olvass minket!

Csodákra fel!

Szólj hozzá

túra kirándulás természet hétvégi program kirándulni Bokod Fátyol vízesés utaznijó Travelbooggie.hu Bakancslista2017 Magyar-hegyi tengerszem Nádasdy Kastély Tapolcai tavas barlang Szomolyai kaptárkövek